Archives

Monthly Archive for: ‘October, 2024’

  • Курс по Паневритмия 2024 1

    Паневритмия за начинаещи 2024

  • Yoga Eva 2024.09.06 Scaled

    Интегрална йога с Ева

    Всеки вторник от 19:00 часа

    Тази есен практиките ще са с акцент върху йога нидра и дишането!
    Групата е подходяща както за начинаещи, така и за всички, които са минали през начално ниво и искат да продължат да надграждат и да се развиват чрез йога.
    В първите няколко занимания ще си припомним кои са основните дихателни техники, какво означава да дишаме съзнателно и кое дишане е пълноценно. Ще работим с техники за увеличаване на обема на белите дробове. След това ще се запознаем на теория и практика с други видове дихателни техники – за тонизиране, отпускане, балансиране, изчистване.  Дишането е естествен процес, но той може да бъде контролиран, подобряван и използван според нуждите в момента. Всеки практикуващ ще преживее съзнателно въздействието на различните видове дишане.
    Практиките ще завършват с йога нидра – техника за успокояване на ума, работа с емоциите, мечтите и страховете! Една дълбока съзнателна релаксация.

    За въпроси и записване: 0895 757173 Ева
  • Вили 2 1

    Клас Open Floor – Медитационен Цикъл на Живота: Посока Любов

    Медитационен Цикъл на Живота: Посока Любов

    с Вили Тичкова

    5 октомври, 10:00-12:00 часа, Ананда йога студио

    Вход: 35 лв.

    Записване на телефон 0877 629115 или през фейсбук страницата ни: AnandaYoga Project


    Душата ти те кани на танц. Изтанцувай пътя към осъзнаването и самооткрий себе си през танца и движението.

    Медитационния цикъл на Оупън Флор създава пространство, в което единствената задача е само да бъдем с това, което се движи през нас в този момент на физическо, емоционално, умствено и духовно ниво. Следвайки структурата на медитационния цикъл, ние само ще седим, само ще вървим, и само ще танцуваме.
    Движейки се през тялото, ние ще намерим нови начини на освобождаване от емоционални товари и поведения, ще разчупим закоравели мисли и модели, за да живееем по-пълноценно, в хармония със себе си и света около нас.

    Вили е посветила живота си на себеопознаването. През последните 21 години тя е живяла в Англия, където завършва психология, обучава се като хомеопат, прави магистратура по творческо писане и е квалифицирана учителка по Оупън Флор – практика за съзнателно движение и танци. Чрез практиката Вили помага на хората да изградят в себе си съответствие и синхрон между физическото и емоционалното тяло, умът и жаждата за духовна връзка.

    Вили вярва, че най-съществения показател за нашето здраве е умението да преминаваме осъзнато през предизвикателствата на живота, да се придържаме към онова поведение, което ни носи лекота и свобода да бъдем съзвучни със себе си, да сме уверени, да се изразяваме свободно и да умеем да се преоткриваме.

    Tанцувам, за да изуча старите модели и да ги преобразя в нови усещания.
    Танцувам, за да отворя сърцето си,
    танцувам, за да създам пространство за моята автентичност
    да тече свободно през тялото ми.
    Танцувам, за да открия насладата и свободата
    в спонтанното движение.

     

    Визията на Open Floor International

    Cъзнателното движение и танцът спомагат за поддържане на общността, творчеството, социалната справедливост, здравето и благополучието.
    Мисия на Open Floor International е да вдъхновява хората да се движат.
    Вили преподава танци и съзнателни движения за лично изцеление, професионално израстване и изграждане на общност. В един изпълнен с предизвикателства свят Open Floor подкрепя устойчивостта, състраданието и радостната връзка с другите.

    Какво е Open Floor Practice?

    Open Floor е практика базирана на ресурси за движение. Ние изследваме нови начини за движение и реакция на случващото се около нас с намерение, осъзнатост и цел. Научаваме се да разбираме нашите навици и модели за по-дълбоко прозрение и самоосъзнаване. Колкото повече въплътим и олицетворим и в последствие осъзнаем различни реакции в нашите движения, толкова повече ресурси ще имаме за да се движим през живота с гъвкавост, издръжливост и лекота.

    Какви са ползите?

    Практиката на движение подобрява физическото състояние, психическото здраве и емоционалното благополучие. Научните изследвания показват, че танцът оказва дълбоко влияние върху живота ни. Хората, които имат редовна практика на движение, са по-гъвкави и координирани, имат по-ясно мислене и по-спокойно присъствие. Когато се движим с другите, се чувстваме по-свързани с хората и света около нас. Връзките, състраданието и общностите укрепват. В този изпълнен с предизвикателства свят здравият разум ни казва да прекарваме време в танци.