Архив на събитията

Vyayam Baner

25 – 28.10 ВЯЯМ ЙОГА РИТРИЙТ

vyayam gore

за пръв път в България

ВЯЯМ ЙОГА РИТРИЙТ 

със Свами Адваянанда (Испания – Унгария)

25 – 28.10 (четвъртък – неделя)

в Родопите, местността Хижа Здравец, до Пловдив
  Еко – хотел “Здравец”

МЕСТАТА ЗА УЧАСТИЕ СА ОГРАНИЧЕНИ!!!

NB: Ритрийтът е подходящ за йога преподаватели и хора, които практикуват йога или други духовни алтернативни физически практики, или за спортно аткивни хора с двигателни умения.

За допълнителна информация: 0877 629115, 0877 937542, info@anandaproject.net

27331719_177462126196983_1717816316060597401_n
Програма:
ВЯЯМ ЙОГА РИТРИЙТ програма

Обучението ще се води на английски!!!

***

 РИТРИЙТЪТ се отменя. Може да опитаме да организираме отново следващата година на пролет.

РЕГИСТРАЦИЯ

***

„Вяям“ дума на санскрит, съставена от две думи – „яма“ – да опитомя и „вю“ – да предизвикам проникновение, да озаря. Вяям йога е система, която те учи да опитомиш енергията, която идва от въздуха посредством дишането. Вяям йога носи хармония в тялото и ума, сила за мускулите и сухожилията, освобождава на гръбначния стълб от излишното напрежение и му осигурява нужната еластичност. Отводнява  централната нервна система, отблокира ставите и предпазва от появата на болести като артрит, генеративна остеоартроза и остеопороза. Дава жизненост на костната система, тъканите и вътрешните органи, благодарение на увеличения кислород в клетките.

Можете да разгледате видеа с тази уникална практика във фейсбук и ютуб канала.

vyayam yoga logoTraditional Vyayam School (Класическо училище по Вяям йога) е основано и водено от Свами Шанкаратилака. В него се провежда уъркшопи, семинари, конференции и курсове за обучение по системата Вяям йога. С подходящи инструкции, древната и скрита наука, пренасяна от войните – йоги в индийския полуостров, може да бъде научена от различни хора на всякаква възраст. Вяямиките (учениците) развиват умения, които им помагат да подобряват качеството на живота си и да влезнат в пътя на йога.

Практикуването на Вяям йога носи физическо добруване и сила, увеличава способността да се чувства радост и позволява придобиването на щастие. Но, за да се усвои Вяям йога по подходящия начин, е изключително необходимо да има преподавател, който познава възможните рискове от травми при неправилна практика и който е способен да сподели дълбоките езотерични принципи.

***

swami shakaratilaka2Свами Шанкаратилак започва да изучава Вяям йога от 1976 г. с учителя си Свами Тилак. По-късно се запознава с учителя Дхирендра Брахмачари, при когото получава необходимото знание , за да завърши обучението си. За няколко години, след като се излекува от малария, която  хваща по време на един от дългите си престои в джунглата на Бенгал, Индия и която почти не го убива, започва да обучава ученици монаси по много прост метод на 18те Сукха Вяями или „Щастливите Вяями“ позиции. Но чак през 1994 г. той структурира серии и им дава достъпна форма, така че да могат да бъдат възприемани от доминиращите умове на съвременните мъже и жени адекватно.

***

swami Advayananda picСвами Адваянанда е директен ученик на Свами Шанкаратилака, от 16 годишна възраст. Той намира в нозете на учителя си знанието и свободата да се освободи от всички страдания, които е преживял през младите си години. С учителя си започва да практикува и развива магичната практика на Вяям и сега е един от най-добрите учители в училището.