Архив на събитията

ин и ян

СЕМИНАР: Мъжкият и женският принцип в природата и човека

2 декември 2023


Тема, колкото стара, толкова и актуална. В този семинар ще погледнем през различни призми на вечната тема за мъжкото и женското начало в нас и около нас. Поканили сме трима различни водещи от три различни школи, които ще ни срещнат с нашата друга половина теоретично и практично.


Д-р Светла Балтова

Д-р Светла Балтова има зад гърба си дългогодишна практика като кардиолог и и ревматолог. В последните двадесетина години практикува холистична медицина  включваща лечебните подходи от школата на Учителя Петър Дънов, цветолечение по метода на д-р Бах и астрология. Преподава паневритмия в България и в чужбина. Съставител на поредица от тематични сборници с извадки от лекциите на Учителя Петър Дънов, между които е „Здраве, сила и живот”, посветен на здравето. Автор е на книгите „Астрология и астропсихология за всеки”, „Планетите и ритъмът на човешкия живот”, „Новата медицина.”  

Астрологията в практическото и приложение в живота е наука за ритмичния ход на живота, определен от взаимодействащата си енергия на това, което в духовната наука се нарича първи и втори принцип. Това е активната, творяща но и рушаща енергия на първия принцип и меката, съзидателна, поддържаща живота енергия на втория. В природата се проявяват като електричество  и магнетизъм, а в човека като ум и сърце, в по-дълбокото схващане на тези две понятия. В астрологията това определя подредбата на астрологичните знаци и взаимодействието им.  

***

Юрий Ковачев

За мен: имам интерeс към Аюрведа от преди около 30 г като продължение на заниманията ми с Йога. Водя Аюрведичен кулинарен курс вече 15 години. Изнасям образователни лекции по философията на Аюрведа и Йога. Една от темите засяга Мъжкия и Женския принцип в Природата и хармонията между тях. Това ни дава отправна точка за разбирането как като мъже и жени е правилно да общуваме помежду си. Както мъжкото тяло, така и женското имат своите надарености по природа, които предопределят наклонностите на тялото ни. Отчитайки тези наклонности можем да построим правилни взаимоотношения с другия пол.

***

Орлин Баев

18 год. опит в психотерапията. Автор на психотерапевтичния метод “Естествена психотерапия”. Магистър по психологично консултиране. Хиляди часове обучения в различни психотерапевтични модалности. 

За воденето: мъжкият и женският принципи са два естествени природни полюса, задвижващи динамото на живота. Ако говорим за духовни учения – да, той ги надхвърля до андрогинност, която обаче е вътрешна динамика на единение, докато социално мъжът си остава мъжествен, а жената женствена. 

Ще поговоря накратко за мъжките и женските качества, за това какво е да си съвременен мъж и жена, за взаимните полови роли и очаквания, след което ще направим сърцата преживелищна практика по темата. 

СЕМИНАРЪТ ще се проведе от 9:30 до 17 часа в конферентна зала на хотел “Алианс”, ул. Васил Априлов, 7

ЦЕНА: 50+ лева

За повече инфо и заплащане: Славка Георгиева: 0899654232

Местата са изчерпани! Все пак може да се регистрирате и в случай на освобождаване на място ще се ви се обадим!

РЕГИСТРАЦИЯ