Архив на събитията

Bowen Logo I JB

Курс по Боуен техника

1

Боуен техника от Европейския колеж по Боуен (ECBS)

Kурс Боуен Техника  I ниво  Пловдив                           1-3 май 2013г.

Начало 8:30 ч. на 1 май в студиото на ул. Леонардо да Винчи 16

На 2 и 3 май – от 9:00 до 18:00 ч.


Курс Боуен Техника II ниво  София  с Джулиан Бейкър 27-29 май 2013г.
Курс Боуен Техника III ниво София с Джулиан Бейкър  9-11 август  2013г

Курс по Боуен Техника

Европейския колеж по Боуен (ECBS)

Ниво I

Bowen logo i JB

Форматът на обучение на ECBS предлага на учениците задълбочено обучение, супервизия по време на практическите упражнения и достатъчно време и възможност за детайлно изучаване на Боуен техниката. Нашите курсове са изключително практични и с много практически упражнения. Класовете умишлено са съставени от малък брой курсисти, за да гарантираме, че всеки, упражнявайки движенията върху съкурсистите си, ще получи високо ниво на индивидуална супервизия от страна на преподавателя. Наша политика е предоставянето на подкрепа и резервен план по всяко време.

Офис служителите и учителите ни са на разположение за помощ и съвети извън курсовете.  Курсът трае най-малко девет месеца, въпреки че, ако желаете, можете да го изкарате и за по-дълъг период. Той се състои от пет модула, всеки от които трябва да бъде завършен. Съветваме ви да завършите курса с темпото, с което се чувствате най-добре, така че да придобиете максимум умения и увереност.

Преди да се запишете Въпреки че няма предварителни изисквания за записване в курса, полезно е добре да познавате анатомията на човешкото тяло. Обучението се позовава на мускулите и техните латински имена. Ако искате преди курса да почетете по темата, можем да ви препоръчаме книгите от серията „Trail Guide to the Body” на Andrew Biel. Кликнете тук , за да видите предложенията ни.

Има превъзходен софтуер, възпроизвеждащ анатомията в 3D, в случай че предпочитате да работите от PC или Mac.

За безплатно тестване, моля, отидете на: www.primalpictures.com

Парола: Bowen, Потребителско име: anatomy

Този софтуер е лесен за употреба и съживява тялото.   За конкретни заглавия, свързани с Боуен, препоръчваме The Bowen Technique от Джулиан Бейкър.    „Материалите са много добри, в учебника има няколко брилянтни бележки и диаграми. Да бъда в състояние да направя терапия на цялото тяло след първото ниво на обучение е наистина много полезно за мен.”

Първо ниво

Ниво I в изучаването на Боуен техниката ще ви даде солидна основа в теорията и практиката й. Курсът дава ясни и подробни инструкции, нагледни демонстрации, анекдотична информация и, най-важното, много практически опит под супервизията на преподавател. Обучителните ръководства са страхотни – съдържат подробна информация, цветни илюстрации и лесни са за употреба, създадени и за самостоятелна работа. След завършването на Ниво I, ще сте придобили умения за терапия на цяло тяло, което ще ви позволи да продължите да се учите чрез самостоятелна практика. Придобивайки нужното ниво на разбиране и опит до Ниво III, вие ще сте направили по десет действителни терапевтични процедури (40 сесии – 10 души, по 4 терапии на всеки).

До края на курса за Ниво I, вие ще сте покрили:bowen site 2

Процедури за долната част на гърба и краката

Процедури за гърба и врата

Процедура за рамото

Процедура за лакътя, китката и коляното

Процедура за глезена

Процедура за ахилесовото сухожилие  

 „Намирам знанието, което ECBS сподели за начинът, по който функционира тялото, за изключително полозно. За мен също така беше опресняващ и информативен поглед върху анатомията на тялото.” „Харесвам начинът, по който са представени обучителните наръчници (оформлението е много приятно), диаграмите и размерът на шрифта (толкова е лесно да се чете и следва текста). Преди всичко ми харесаха въведенията и резюметата, които ми дадоха допълнително знание и обяснение.” 

Важно в България на второ ниво се взима материала за ВТОРО И ТРЕТО.

http://www.rrkarmen.com/page.php?id=98

Важно в България  на трето ниво се взима материала за  Четвърто ниво  и  Пето ниво

Изискванията за време между курсовете за сега отпадат.

                Техниката Боуен има отношение към целия човек, не само към заболяването.    

  Техниката Боуен е нежна, финна и релаксираща мануална терапия      

  • На кого може да помогне?   Техниката Боуен е подходяща за възрастни и за деца, включително и новородени бебета.
  • Какво представлява?   Терапевтът използва палци или пръсти, заbowen site 3 да направи серия от прецизни, претъркулващи движения върху мускулатурата.  По време на терапията има серии от кратки почивки където клиента е оставен да почива позволявайки на тялото да отговори на нежните движения, които са били направени. Този период на почивка е важна част от терапията и дава на тялото време да направи фините и деликатни корекции, които ребалансират, освобождават напрежението и намаляват болката.
  •  Какво лекува?   Техниката Боуен цели да балансира целия човек не само симптомите.  Болки в гърба и врата, проблеми с колената, спортни травми, замръзнало рамо, тенис лакът и респираторни проблеми  са някои от многото лекувани проблеми. На практика, който и да е проблем може да бъде третиран, а някои хора използват Боуен техниката за управление на стреса и поддържане на добро здраве, виждайки се със своя Боуен терапевт регулярно от 2 до 4 пъти в годината.
  • От къде произлиза?   Томас Амброс Боуен е от Гилион – Австралия  разработва негова собствена “техника” и има  процъфтяваща практика до смъртта си през 1980г. Сега неговият подход е известен  по целия свят.
  • На какво може да въздеиства?   болка в гърба и шията / ишиас /замразнало рамо / тенис лакът / спортни травми – остри и хронични  /различия в дължината на краката / наклоне таза/ болки в ставите / спазъм на мускулите скъсяване на заднобедрените мускули /управление на болката/ остра и хронична умора/ астма, сенна хрема / бронхиални оплаквания/ синдром на дразнимото черво/  проблеми с храносмилането инсулти /  камшичен удар на врата / бебешките колики и др.