Архив на събитията

Lotus1

08.03. Динамична танц медитация

ТАНЦ В БОГИНЯТА

ДИНАМИЧНА ТАНЦ МЕДИТАЦИЯ
с архетипни женски движения
 Там, където се срещат ЙОГА и ТАНТРА традициите …

*****

08.03.2020, неделя

16:30 – 18:30 ч.

с Мария Стоилова

място: АНАНДА ЙОГА СТУДИО

Пловдив, ул. Леонардо Да Винчи 16

*****

С предварително записване: videva.maria@gmail.com, 0877 937542, Viber или FB: Maria Videva – Stoilova

или попълнете заявката от дясно

Местата са ограничени!!!

*****

В настоящата медитативна практика ще се потопим в архетипни женски движения, преживявани по най-разнообразни начини през епохите от безброй жени в различни ритуални свещени танци по цялото по цялото земно кълбо.

Тези движения, дълбоко закодирани в нашите гени, са израз на една висша реалност, която е матрица на земния живот. Когато започнем да ги актуализираме малко по малко, те събуждат в нашия живот нови хоризонти на възприемане, осъзнаване, мислене, чувстване и действане. Чрез тях можем да се променяме и тяхното активиране лекува миналото ни, осветлява бъдещето ни и осмисля настоящето ни.

Много може да се говори за тях, но нищо не е по-силно от личното преживяване…

Поднасям ви ги с безкрайна любов и почит.

Великата с нас!!!

*****

Любовта към танца и необходимостта от изразяване на емоции посредством движение е древна сакрална практика, позната на нашите предци по цялото земно кълбо. От едноклетъчните до сложните структури на многоклетъчните –  всичко се движи и танцува по свой уникален начин. Енергията танцува, квантите танцуват. Вселената вдишва и извишва живота в танц. Нищо не е статично, всичко в космоса е в процес на движение и промяна. Ние, хората, Homo Ludens („играещите“), също имаме този уникален дар, който може да инвокираме, да подхранваме и развиваме, за да ни помага и лекува.

Динамична танц медитация е групова практика – приключение за търсенето и намирането, самовъпросирането и самоосъзнаването… С нея празнуваме пулса на живота в потока на свободния танц. Себеизследваме се посредством пространството, телесните и емоционалните движения, звуците, ритъма и тишината. Преживяваме катарзис в няколко етапа. Водещият направлява процеса, но случващото се е изключително индивидуално. Никой не може да изтанцува нашия танц, да изрази нас самите, освен самите ние… и затова призоваваме силата си… Посредством телесната пластика и въздействието от музиката се изкарват физически, емоционални и умствени блокажи и проблеми. Практиката завършва в тишината и съзерцанието на вътрешното случване в полето на медитацията.

Динамична Танц Медитация е вдъхновена от медитативните йога и тантра практики в движение на Ошо и Шива Рей и танцтерапията на Габриел Рот.

*****

Необходими са удобни леки спортни дрехи. Ще играем боси или по чорапи.

Бъдете поне 15 мин по-рано в залата.

NB: Заниманието е подходящо само за възрастни!!!

Хари Ом

*****