Архив на събитията

 • Scaled

  10-11. 02. Психобиология II ниво: Декодиране на заболяванията LEVEL 2

  с МАРИ-ЖИНЕТ РО (Франция)

  10 и 11 февруари 2024, Пловдив, хотел “Алианс”, бул. “В. Априлов” 7, Конферентна зала, 9:30-17:30 ч.

  Вдъхновен от работата на д-р Саба, Тоталната биология на живите същества, Новата медицина на д-р Хамер, К.Г. Юнг и много други, подходът на психобиологията използва комбинация от инструменти и знания, за да помогне на човек да осъзнае и да открие отговор, защото заболяване или затруднение имат своя код. Семинарът има за цел наистина да даде възможност на участниците да придобият допълнителна представа за техните здравословни проблеми.

  В това ниво 2 ние продължаваме да изграждаме ясно разбиране на системата, с прости инструменти и техники, конкретни и ясни, но невероятно ефективни. Това може да осигури солидна основа за внасяне на значима и значителна промяна в живота на човека. Всяка работилница може да се направи самостоятелно, но модулите, взети заедно, изграждат едно цяло.

  Основни теми :

  • Стави: от главата до петите

  • Запаметени клетъчни цикли

  • Изграждане на родословното дърво

  • Ембрионални слоеве

  • Лични интереси и въпроси на участниците

  • Илюстрирани с много примери и няколко практически упражнения и др.

  Цени:

  • 260.00 лв.
  • Ранно записване до 27.01.2024 : 220.00 лв.

  *Свържете се с организатора за специална заявка като намаление за двойка и др. Двойка (т.е. хора, които живеят заедно): 140 лв. за втория участник; участници, които вече са направили семинар “L2”: 140 лв.

  РЕГИСТРАЦИЯ

 • йога E1701718135220

  Нов клас: ИН ЙОГА

  ИН ЙОГА със Славка в петък сутрин

  Ин йога е бавна практика протичаща с дълги задържания в позите и съчетаваща в себе си йога и традиционната китайска медицина (ТКМ)

  ТКМ разглежда всички тъкани и органи в човешкото тяло и това как да им повлияем през призмата за Ин – Ян и енергийните меридиани.

  Ин тъкани в нашето тяло са тези, които са по-малко кръвоснабдени и съответно се разглеждат като по-хладни. Това са фасцията, сухожилията и лигаментите, към които е ориентирана и ин йога.

  Фасцията представлява мрежа от колагенови влакна, която не просто обвива всички органи, мускули, мускулни влакна и нерви. Тя е средата, в която те се помещават, в която функционират. Когато фасцията е здрава, тя се плъзга, усуква и огъва без болка. Наричат я „интелигентна тъкан“, която може да премине много бързо от голямо плътност към финост и ефирност. Притежава изключителна флексабилност. Фасцията е съвършена система на комуникация за всичко случващо се в тялото. Освен това е и хранилище за емоционални преживявания. Нещо повече -тя не само съхранява, но и пряко се влияе от емоционалните пикове като реагира с уплътняване, скъсяване, втвърдяване. В местата с такава реакция остава заключена енергия, ограничава се енергийната циркулация и започват застойни процеси. Това води до ограничени движения, изкривявания и дисфункции на органи в дългосрочен план.

  Други причини, които могат да влошат състоянието ѝ са:

  * заседнал начин на живот

  * лоша поза

  * дехидрация

  * претоварване или нараняване на мускулите

  * нездравословни хранителни навици

  * лошо качество на съня

  * стрес

  Точковият масаж в началото на практиката ще ни помогне да активираме и “отпушим” енергията по конкретни меридиани свързани с отделните органи, а ин вариантите на асаните след това и дългите задържания в тях (от 3 до 10 мин.) ще ни позволят да освободим още по-дълбоко блокажите – както емоционални, така и физически.

 • 402402676 10223906897926345 3089305923040138112 N

  Семинар Медитацията във Веданта 10.12.2023


  Тема на семинара ще бъде медитацията в традицията на Адвайта Веданта.

  10-12 ч. Свами Атмарупананда ще продължи темата от миналия семинар с разговор върху медитацията, след което ще има практична част – водена медитация и сесия за въпроси и отговори.

  От 14:00 до 16:00 ч. семинарът ще продължи с темата „Петте коши и кундалини“, следвано от практична част – водена медитация върху петте коши и сесия за въпроси и отговори.


  Място: Пловдивски културен институт

  Време: 10-16 часа с почивка за обяд от 12 до 14:00 ч


  Вход: Дарение
  Необходимо е записване през сайта Ананда йога на следния линк:


  “Свами Атмарупананда е роден в САЩ и открива традицията на Веданта като студент в Швеция. Постепенно неговият интерес към тази философия се задълбочава и превръща в увлечение и посветеност за цял живот.
  Той се присъединява към чикагския клон на Рамакришна Ордена като монах през 1969 г. и е посветен от десетия президент на Ордена на Рамакришна, Свами Вирешварананда. Впоследствие прекарва много години в Индия, отдавайки се на своето монашеско и духовно обучение.
  Занимава се с различни пионерни дейности, някои от които са основаването на центъра в Сан Диего и Вивекананда Ритрийт центъра в имението Риджли в северната част на щата Ню Йорк. Освен това работи за разпространението на Веданта в Пуерто Рико. В продължение на много години пътува до различни страни от света, за да изнася беседи и да дава ритрийти на английски и испански език, да участва в различни инициативи в областта на интеррелигиозния диалог и в конференции, посветени на намирането ннаедна нова духовна основа зa икономическо и социално развитие.
  През 2012 г. той е извикан в централата на Рамакришна Ордена, близо до Калкута, Индия, за да работи по новото издание на Пълните съчинения на Свами Вивекананда в десет тома. След като завършва тяхното редактиране в края на 2017 г., на него му е възложено ръководството на Веданта Обществото в Хюстън, САЩ.
  През април 2022 г. управлението на Рамакришна Ордена го изпраща във Франция, където е назначен за президент и духовен ръководител на Рамакришна Веданта центъра в Гретц, недалеч от Париж.”

 • и ян

  СЕМИНАР: Мъжкият и женският принцип в природата и човека

  2 декември 2023


  Тема, колкото стара, толкова и актуална. В този семинар ще погледнем през различни призми на вечната тема за мъжкото и женското начало в нас и около нас. Поканили сме трима различни водещи от три различни школи, които ще ни срещнат с нашата друга половина теоретично и практично.


  Д-р Светла Балтова

  Д-р Светла Балтова има зад гърба си дългогодишна практика като кардиолог и и ревматолог. В последните двадесетина години практикува холистична медицина  включваща лечебните подходи от школата на Учителя Петър Дънов, цветолечение по метода на д-р Бах и астрология. Преподава паневритмия в България и в чужбина. Съставител на поредица от тематични сборници с извадки от лекциите на Учителя Петър Дънов, между които е „Здраве, сила и живот”, посветен на здравето. Автор е на книгите „Астрология и астропсихология за всеки”, „Планетите и ритъмът на човешкия живот”, „Новата медицина.”  

  Астрологията в практическото и приложение в живота е наука за ритмичния ход на живота, определен от взаимодействащата си енергия на това, което в духовната наука се нарича първи и втори принцип. Това е активната, творяща но и рушаща енергия на първия принцип и меката, съзидателна, поддържаща живота енергия на втория. В природата се проявяват като електричество  и магнетизъм, а в човека като ум и сърце, в по-дълбокото схващане на тези две понятия. В астрологията това определя подредбата на астрологичните знаци и взаимодействието им.  

  ***

  Юрий Ковачев

  За мен: имам интерeс към Аюрведа от преди около 30 г като продължение на заниманията ми с Йога. Водя Аюрведичен кулинарен курс вече 15 години. Изнасям образователни лекции по философията на Аюрведа и Йога. Една от темите засяга Мъжкия и Женския принцип в Природата и хармонията между тях. Това ни дава отправна точка за разбирането как като мъже и жени е правилно да общуваме помежду си. Както мъжкото тяло, така и женското имат своите надарености по природа, които предопределят наклонностите на тялото ни. Отчитайки тези наклонности можем да построим правилни взаимоотношения с другия пол.

  ***

  Орлин Баев

  18 год. опит в психотерапията. Автор на психотерапевтичния метод “Естествена психотерапия”. Магистър по психологично консултиране. Хиляди часове обучения в различни психотерапевтични модалности. 

  За воденето: мъжкият и женският принципи са два естествени природни полюса, задвижващи динамото на живота. Ако говорим за духовни учения – да, той ги надхвърля до андрогинност, която обаче е вътрешна динамика на единение, докато социално мъжът си остава мъжествен, а жената женствена. 

  Ще поговоря накратко за мъжките и женските качества, за това какво е да си съвременен мъж и жена, за взаимните полови роли и очаквания, след което ще направим сърцата преживелищна практика по темата. 

  СЕМИНАРЪТ ще се проведе от 9:30 до 17 часа в конферентна зала на хотел “Алианс”, ул. Васил Априлов, 7

  ЦЕНА: 50+ лева

  За повече инфо и заплащане: Славка Георгиева: 0899654232

  Местата са изчерпани! Все пак може да се регистрирате и в случай на освобождаване на място ще се ви се обадим!

  РЕГИСТРАЦИЯ

   

 • йога 2

  Интегрална йога с Ева


  Водещ:

   

  Ева Карабаджева


  Тематичните практики в неделя продължават с Модул 2. 

  Всяка неделя от 17:30 часа

  Заниманията са подходящи за хора с малко опит в йога и за напреднали.

  В практиките се прилага интегралния подход на йога към цялостната система на човека – физика, дишане, ум, емоции, психика. Включват комбинации от асани /йога пози/, дихателни техники, релаксации, медитативни техники, себенаблюдение, осъзнаване, споделяне, теория.

  Продължителност на всяко занимание 1ч и 30 мин.

  След пауза на 19.11.2023г., стартираме на 26.11.2023г., отново от 17:30ч.

  В Модул 2:

  • ще развием умения за прилагане на дихателните практики според нуждите ни в момента – за успокоение, тонизиране, лечение;
  • ще се запознаем със силата на мантрите – звукови практики, които ще прилагаме по време на изпълнението на пози и дишане;
  • разберем какво са мудрите и какво е тяхното въздействие;

  Цена за модул 2 – 60 лв. (заплащане в брой или по банка при първо занимание)

  Цена за модул 1 – 60 лв. (заплащане в брой или по банка при първо занимание)

  Продължителност на модул 2 – шест занимания. Първо на 26.11.2023г., последното ще е на 21.01.2024г.

  Цена за модул 2 – 60 лв. (заплащане в брой или по банка при първо занимание)

  ***

  Модул 3 ще посветим на чакрите, основните енергийни центрове в тялото.

  – местоположение в тялото;

  – въздействие върху тях чрез пози, дишане, мантри

  – връзка на чакрите с емоциите;

  – чакрите като психическо развитие;

  Продължителност на модул 3 – осем занимания. Първо на 28.01.2024г., последното ще е на 24.03.2024г.

  Цена за модул 3 – 80 лв. (заплащане в брой или по банка при първо занимание)

  Място: залата на “Ананда йога”, гр. Пловдив, ул. “Леонардо да Винчи” N16

  За информация: 0895 757173 – Ева

 • Брамари

  „Йога за начинаещи“ модули 1, 2 и 3


  Водещ:

  Ева Карабаджева


  Започваме на 14.11.2023 г.

  всеки вторник от 19 часа

  (Последното занимание ще е на 19.12.2023 г.)

  Модул II – 6 занимания

  Практиките са подходящи за всички, независимо от възраст, пол, ниво на физическа активност. Включват теория и практика. Продължителност на всяко занимание 1 ч. и 15 мин.

  В Модул 2 отново ще комбинираме теория и практика.

  Този път ще обсъдим какво е „пранаяма“, какво означа „шаткарми“ и ще разгледаме 8-те стъпки в йога.

  Продължаваме с усвояването на техники за:

  • подобряване на дишането;
  • за тонизиране и огъвкавяване на тялото;
  • задълбочаване на релаксацията – отпускане на тялото и ума.

  Продължителност на Модул 2 – 6 занимания.

  Снимка за начинаещи предлагам от миналата година. Трета от прикачените.

  Цена: 60 лв. (заплащане в брой или по банка преди първото занимание).

  За контакт и повече информация: 0895 757173 – Ева

  Информация за групите “Йога за начинаещи”

 • Мария Атанасова Scaled

  Курс по Паневритмия с Мария Атанасова

 • 378172118 10224084462445815 2218180258341310552 N

  Курс по Паневритмия с д-р Светла Балтова от 27 септември

 • фейсбук

  28-29.10 Психобиология I ниво

  ПСИХОБИОЛОГИЯ с МАРИ-ЖИНЕТ РО (Франция)

  28 и 29 октомври 2023, Пловдив, хотел “Алианс”, бул. “В. Априлов” 7, Конферентна зала, 9:30-17:30 ч.

  В този семинар се полагат основите на психо-биологичния подход. Затова той е съществен за постигане на задълбочено и пълно разбиране как можем да работим с проблемите и блокажите си на всички нива.

  Целта е да споделим разширени знания, които ни помагат да открием „защо“ (психическите корени) се проявяват нашите трудности (блокажи, поведение, реакции, повтарящи се модели и заболявания). Това знание носи много приложения, полезни за дълбока и устойчива промяна.

  Четирите модула представят ядрото на психо-биологичния подход. Всеки модул се провежда като отделен семинар.
  Ниво 1 е въвеждащо и основополагащо. Всеки следващ модул надгражда предходния, така че четирите нива да дадат на участниците ясна и завършена концепция как Психо-биологията третира болестните състояния и други житейски трудности.

  Повече информация за темите на 1-во и следващите нива: https://psycho-biology.com/workshops/4levels/?lang=bg

  РЕГИСТРАЦИЯ

  Редовна цена:  260 лв. (с включено ДДС)

  За хората, които вече са посещавали Ниво 1: 140 лв. (с включено ДДС)

  Записването се отчита при направено заплащане!

  Хотел “Алианс” дава 10 процента отстъпка на нощувките за участниците в семинара. Цени на хотела.

 • Nasi

  Пилатес с Нася

  Всеки понеделник от 19 часа – Пилатес с Нася. Ако търсите динамика и хубаво раздвижване заповядайте на часовете по Пилатес с Нася.

 • движение

  ТОМ БОУЕН ТЕРАПИЯ

  Техниката на Том Боуен, известна повече като”Боуен терапия” е нежна, неинванзивна, приятна терапия, която може да има както релаксиращо, така и тонизиращо въздействие върху тялото и психиката на човека.

  Боуен терапия се комбинира много добре с хатха йога, която не е натоварваща и изтощаваща. Всеизвестни са резултатите и ползите от йога върху физическото тяло и менталното равновесие и Боуен се явява чудесно допълнение към древната система. Йога и Боуен имат няколко пресечни точки – фасцията, съединителната тъкан, хормоналната система, нервната система. Това, което не може да направи Боуен го прави йога и това, за което може да отнеме много време чрез йога, Боуен може да извърши буквално за един сеанс.

  Боуен терапията е доказала своето въздействие при спортни травми, широк спектър опорно-двигателни проблеми, хормонален дисбаланс, стрес и дори колики при бебета.

  За консултация/записване за Боуен сеанс: 0877 629115, Живко Стоилов, сертифициран терапевт от The College of Bowen Studies, UK.

 • ГОДИШЕН ГРАФИК на събитията

  ***  

 • 20210905 184006

  15-19.09.2023 Интегрален Йога ритрийт – х. к-с “Анкор” – Синеморец

  Програмата ще включва обичайните практики за нашите ритрийти /Когато наближи ритрийтът ще пуснем подробна програма/:

  Посрещане на изгрева сутрин с дихателни упражнения и паневритмия, йога практика, време за море, плаж и почивка; преди вечеря втора йога практика и денят завършва с киртан или медитация

  Цена за участие: всеки сам определя, на дарителски принцип!

  ПРОГРАМА

  ПРОГРАМА Петък, 15.09

  16:30 – 17:20 Начало на ритрийта с медитация

  17:30 – 18:45 Йога практика

  19:00 – 20:00 Вечеря

  20:30 – 21:00 Медитативни практики/киртан

  ПРОГРАМА СЪБОТА-ПОНЕДЕЛНИК,  16-18.09

  06:45 – 07:15 Медитация върху изгрева и дихателна практика

  07:15 – 07:45 Паневритмични упражнения

  08:15 – 09:15 Йога практика

  09:30 – 10:30 Закуска

  …Море и пясък

  13:00 – 14:00 Обяд

  …Море и пясък

  16:30 – 17:30 Медитативни практики

  17:30 – 18:45 Йога практика

  19:00 – 20:00 Вечеря

  20:30 – 21:00 Медитативни практики/киртан

  ПРОГРАМА ВТОРНИК, 19.09

  06:45 – 07:15 Медитация върху изгрева и дихателна практика

  07:15 – 07:45 Паневритмични упражнения

  08:15 – 09:15 Заключителна практика

  09:30 – 10:30 Закуска

  …Море и пясък

  13:00 – 14:00 Обяд

  Отпътуване

  • Организаторите запазват правото си на промени в програмата!

  УСЛОВИЯ на хотелския комплекс:

  Цена на човек на ден: 80 лева с вегетарианска храна. Настаняването е от 14 часа и започва с вечеря, закуска и обяд.

  Условия за деца:

  дете до 5г. -> безплатно спане + 20 лв храна

  дете до 12г. -> 10лв спане + 40 лв храна

  Може да разгледате хотелският комплекс на техния сайт “АНКОР”, но може да избирате настаняване, както следва:

  – 10 двойни стаи, 5 Еднофамилни къщички, от които 4 с по 2 спални и 1 пак с две спални, но достъпът до банята е от едната спалня. Тази е ок за семейство (за 20 човека общо във всички), 1 апартамент – 3 спални (6 човека) 

  ЗАПЛАЩАНЕ и РЕГИСТРАЦИЯ

  Трябва да направите своята регистрация в хотелски комплекст “Анкор” и да преведете съответната сума. След това, преминете към регистриране чрез формата по-долу. /Стаите за нашия ритрийт ще бъдат блокирани за резервация до 7-ми август. След това няма гаранция, че ще има места за нас!/:

  МЕСТАТА СА ИЗЧЕРПАНИ!

  За въпроси относно ритрийта: Славка, тел: 0899654232, Живко, тел: 0877629115

  Контакти на хотел Анкор:

  ОБАДИ НИ СЕ!: + 359 887 220 302 , + 359 887 536 699

  ПИШИ НИ!: anchor@hotelanchor.comPhone call

  НАШАТА ЛОКАЦИЯ:с. Синеморец, ул. Липите № 1, п.к. 8279

Page 1 of 2812345»1020...Last »