Семинар WisdomWeavers – Тъкачи на мъдрост – 2015 Пролет

English

СЕМИНАР НА ОТВОРЕНОТО ПРОСТРАНСТВО

Едно различно преживяване на празника Великден

Как да „изтъчем“ сърцата и умовете си в килим от действия, провокирани от емпатия и любов

Ще оставим нишките на ума, духа и душата да изтъкат сами споделено преживяване, в което разгръщаме заедно значението на Дълбинния Диалог (Deep Dialogue), Системното мислене и разбирането ни за живите системи, вплитайки традицията с нишките на съвременната психология. Ще се потопим в преживяване и изтъкаване на собствената и колективната ни приказка и създаването на терапевтично “НИЕ” пространство.
Пътеките, по които ще вървим са системните подходи в колективната интелигентност, групова работа и медитации, ще разгледаме глобалните и локални тенденции в метафизичната практика, духовната визия за образа на човека, нивата и състоянията на съзнанието, семейните констелации и Паневритмията като връзка с природата. Ще се насладим на силата на играта да отключва потенциала ни за творчество!

Каним ви заедно да изтъчем едно споделено и осъзнато преживяване!


КАК

практиките

     Намерението ни в този тридневен поток ще бъде фокусирано върху практиките и по-малко върху лекциите, въпреки, че такива не липсват. В процеса на тъкане ще работим с
• “Квантовия диалог” на Дейвид Бом, динамиката на “Art of hosting”, констелациите на Херингер, предложени от Агота Ружа.
• Паневритмичните упражнения (д-р Светла Балтова), които ще направим заедно ще ни въведат в състояние на медитация и покой; ритмичните движения сред природата ще хармонизират енергийните потоци в телата ни. С тези лесни за изпълнение и пластични упражнения човек достига до единство с природата и космоса от една страна, а от друга страна възстановява връзката със своята истинска същност, така нареченият Висш аз.
• Ще се запознаем с интегралния възглед за развитието на съзнанието на Кен Уилбър и ще се потопим в групово терапевтично “НИЕ” пространство (Живко Стоилов).
• Ще използваме методи от клоунадата (Янина Танева), театър на импровизацията, груповата работа, за да потърсим в себе си Играещия Човек. Човекът, в нагласата му да играе е именно този – който присъства тук и сега – в тези граници, с тези правила – свободен обаче да ги променя и създава нови. Така се ражда изобщо културата. Във време, в което имаме нижда от нова култура – на споделяне, разбиране, искрено присъствие, играта , спонатнността, емпатията са силните ни инструменти по пътя на самопознанието, но и по пътя на социалната промяна. Спососбността да творим е тясно свързана със способността ни да сме искрени към себе си и – следователно – към света, който ни заобикаля. За да стигнем дотам обаче има само един начин и той е да сме верни на “Тук и Сега” – не на надеждите, не на страховете, а на настоящия момент, с каквото ни поднася.

КОГА

10-ти, (20:00 ч.) – 13-ти, (15:00 ч.), април, 2015

„Тъкачите на мъдрост“ сме всички ние, които идвайки решаваме да се потопим напълно в дълбок процес на осъзнаване и присъствие. Нашите тъкачи са Агота Ева Ружа (Agota Eva Ruzsa), Светла Балтова, Живко Стоилов и Янина Танева

Тъкачите на мъдрост са хора, посветени на това да повишат способността на всички ни да сме осъзнати и присътващи в настоящия момент и процес, катосъздават пространство, в което заедно „тъчем“ нишките на локална и глобална колективна мъдрост в един нов „килим“ на колективното осъзнаване. Това не е някой, който идва да ни учи на нещо или да чете лекции, а просто улеснител на процеса, в който ние самите хармонизираме сърцата и умовете си и се учим да  усещаме, виждаме, уважаваме и изпозлваме древни местни традиции, отразени в универсални принципи, наука и съвременни разбирания.


Тъкачите на този семинар

Agota Ruzsa 33      svetlaSV 33      Zhivko1 33      Янина Танева2 33

Агота Ева Ружа, фасилитатор, обучител и „тъкач на мъдрост“. Агота е специализирала в развитието на капацитет за фасилитиране на системни и трансформативни диалози, за повишаване на колективната интелигентност, медитация на осъзнаването, генеративен и стратегически диалог за изграждане на общности чрез оставянето на колективната интелигентност да се появи от самия процес. Специализирала е и при Петер Сенге в теория и практика на Развиващите се организации. Изучавала и практикуваща фасилитиране на системни процеси с големи групи с майсторите в сферата като B. Alban, Barbara B. Bunker, J. Brown, T. P. Moeller и други, с които и практикува съвместно консултиране и осъзнато присъствие, вдъхновено от J. Heron, а духовната персепктива при нея е вдъхновена от W. Charon, M. Szepes, the Emissary network и най-вече от G. R. Wright, Jon Kabat-Zinn, констелации от P. Orban и W. Nelles, системна осъзнатост от Peter Senge, екипна синтегралност от J. Truss и A. Pearson, „Присъственост“ – от O. Scharmer, запазвайки духа на майка си, те всички са допринесли за нейната практика във фасилитирането за присъствие на душата и „лекуване на социума“.

Д-р Светла Балтова има дългогодишна практика като кардиолог и ревматолог, в последните две десетилетия използва в практиката си медицинска астрология и астропсихология, Цветолечение по метода на Д-р Бах и холистично лечение основаващо се на Учението на П. Дънов. Тя работи в областта на паневритмията като е изнася множество курсове, семинари и лекции в България и по света. Автор е на книгите „Астрология и астропсихология” и „Планетите и ритъмът на човешкия живот”, съставител на няколко тематични книги с текстове от Учителя П. Дънов, включително книга за здравето „Здраве, Сила и Живот.” Преподава астрология и лечение с цветните есенции на д-р Бах в холистична школа „Хомеохелп”.

 Живко Стоилов преподава Йога и Веданта – практика и теория, изучава и практикува Интегрална психология (Life coaching), преподава Паневритмия. Черпи вдъхновение от мъдростта на Веданта философията, Учението на П. Дънов, и в по-ново време от Интегралната философия на Кен Уилбър, съчетаваща в себе си минало, настояще и бъдеще, Изтока и Запада, индивида и обществото… Ангажира се с провеждането на семинари и обучения, свързани с личностно и духовно израстване, касаещи както индивида, така и обществото. Основател на сдружение “ВидяПроект”, което канализира и подпомага усилията на група приятели, посветени на индивидуалната и социална промяна.

Янина Танева – Вярата в силата на “проблемната” среда да е инкубатор на уникални социални иновации е въздуха, който дишам и водата,в която плувам. Вероятно съм пристрастена към крайната теза, че от отприщването на креативния потенциал зависи хода на човешката ни еволюция. И май сега именно е времето да преформулираме думата “развитие” и да я ориентираме към човешкото щастие. Работя “катализатор” и “подхранител” на малки идеи и мечтаещи хора с необикновен потенциал за социална промяна. Стратегически комуникатор по професия, любител на споделени визии, лектор, обучител, блогър и пътешественик. Съосновател на Фабрика за идеи,както и други подобни и налудничави като Магазин за време и Changemakers Academy. В джоба ми винаги има …червен клоунски нос.

Мястото на случването

СпаХотел “ФИНЛАНДИЯHotel-Finlandia

ПАМПОРОВО, Родопите

За допълнитена информация:

Живко Стоилов: 0877 629115
Светла Балтова: 0884 159986

 

РЕГИСТРИРАЙ СЕ

програмата за семинара

В партньорство с:

www.wisdomweavers.com

www.ideasfactorybg.org