Архив на събитията

2018.02.01 AYKY Bhairavasana Horizontal

6.05. Ащанга йога и мантра практичен семинар

~ SHANTI PATH ~

Път към вътрешен мир 

Кога: 6.05.2018 (неделя) – от 10:00 ч. до 13:00 ч.

Къде: АНАНДА ЙОГА ЦЕНТЪР, ул. “Леонардо да Винчи” 16

Необходимо е предварително записване и заплащане!

ВОДЕЩ:[/fancy_header3]КИРИЛ ЙОРДАНОВ

KPJAYI Mysore Authorized Level 1


Практиката на Ащанга Йога запалва вътрешният огън на трансформация на физическо и духовно ниво. Упражняването на съзнанието и тялото водят до вътрешна хармония и обръщане на сетивата навътре. Йога се случва, когато медитацията естествено ни поглъща и ние осъзнаваме със сърцето си нашата неразделна връзка с всичко, което ни заобикаля.

Практикуваме Ащанга йога Първа серия (Primary series). Основно внимание ще отделим на философията и основните вътрешни принципи Тристана и Виняса. Детайлите ще бъдат обяснени и когато е нужно демонстрирани.

Асана и пранаяма са само началните стъпки по пътя на Йога. Те имат за цел да оздравят тялото и нервната система. Създаването на стабилна физическа основа и спокойно съзнание са предпоставки за работа на по-фините нива на съзнанието.

Мантрите пречистват, успокояват и фокусират съзнанието. Важно е да осъзнаваме, че изпълняването на Санскрит на ведически химни и мантри е неразделна част от безкрайната вселена на Йога.. Ще се запознаем и пеем най-известните Шанти мантри, които произлизат от Ведите и Упанишадите.

В свещените ведически писания се казва ‘mananat trayate iti mantrah’ – непрекъснатото повтаряне и концентрация върху дума или израз, които ни защитават и носят благотворен ефект, е Мантра Уникалното свойство на мантрите е, че те носят знанието през вековете закодирано в мелодията и вибрацията, която предизвикват на физическо и ментално ниво при изпълнение. Това означава, че човек получава положителен ефект, дори да не разбира съдържанието им.

Практиката на Асана и Пранаяма в традицията на Ащанга йога, комбинирано с изучаването и изпълнението на Мантра постига хармонично сливане на тялото и съзнанието; пробужда жаждата към духовно търсене.

Подходящо за всички нива. Дискусия относно философията и практиката на Ащанга йога и Мантра ще направим накрая на класа. Всякакви въпроси са приветствани!