Архив на събитията

29.04. Изследване на семейната триада по пътя на Интегративното дишане

Triada

Изследване на семейната триада по пътя на Интегративното дишане

Време: 14:00 – 17:00

Водещи: Миглена Чордова и Борис Попхристов

Заедно, защото не можеш да разделиш Ин от Ян.

ЗАПИСВАНЕ

Миглена Чордова – специализира в работата с тялото и емоциите. Тя е Фасилитатор по Интегративно дишане към Институт за Интегрално Развитие и Австрийската асоциация по Интегративно дишане (http://www.atman.at/cms/de) и сертифициран йога учител RYT 200 към Yoga Alliance от Himalayа Yoga Peeth.

Борис Попхристов търси единство по пътя на знанието и работа с интелекта. Той разработва своя система за личностно усъвършенстване, която нарича каузален коучинг. Тя обединява методите на древни и съвременни философски и психологически школи като Веданта, Йога, Интегрална философия и психология, Психобиология, НЛП и др. Каузалният коучинг разглежда индивидуалните и колективните явления холистично и търси причините за тях като по този начин се стреми да достигне до тяхното цялостно осъзнаване и трансформация.


Семейната триада:

В контекста на взаимноотношенията между детето, майката и бащата, всяка личност е индивидуално структурирана според преобладаващата динамика в семейната триада. Целта на изследването на тези взаимоотношения е да осъзнаем източника на нашите първични поведенчески модели като по този начин им отнемаме силата, изваждаме ги на светло и вместо те да ни саботират, ние поемаме контрола над тях и ги използваме за нашето израстване и развитие.

Какво е Интегративно дишане?

Интегративната дихателна практика е чудесен инструмент за самостоятелно изследване. Това е лека, но мощна техника, която ви позволява да се слеете със своето вътрешно Аз. Чрез нея се интегрират спомени, емоции и модели, съхранявани в тялото, ума и душата, които до този момент са ви пречили да живеете пълния си потенциал физически, емоционално и психически.

Интегративното дишане е метод за психологическа работа с личността. Комбинира в себе си доказали се дихателни практики, но добавяйки към това и огромен допълнителен инструментариум от различни други психологически методи и техники.

Преживяването по време на сесия по Интегративно дишане, затваря кръга, свързвайки физическото отваряне с емоционалното изцеление и повишената осъзнатост за тялото и неговите нужди. Интегративните преживявания, задълбочават и укрепват контакта и взаимодействието между вътрешния и външния свят, помагайки ни да видим външния свят като огледало на това, което се случва в нас.

Какво ви е необходимо?

Удобни дрехи и готовност за предизвикателство! Останалото ще бъде осигурено от Ананда Йога Студио (постелки, одеяла, възглавнички, вода). Последното хапване да е поне 2 часа преди практиката! Максимален брой участници – 10 човека.

ЗАПИСВАНЕ