Архив на събитията

23.04. Курс по акупресура

Тошко и Дима ТодоровиКурс по акупресура

за профилактика и самолечение

КОГА: 23.04. от 10:00-17:00 часа

КЪДЕ: Ананда Йога Студио

   ЦЕНА: 65 лв.

ВОДЕЩИ: инж. Тошко Тодоров и д-р Димитрина Тодорова

(Център по квантова медицина „Орланкор“)

(В цената е включено учебно помагало, както и всички допълнителни разходи – наеми, консумативи и други. Курсисти, посетили
веднъж курса, могат да го слушат отново при 50% по-ниска цена.)


 ПРОГРАМА:

 1. История и перспективи на квантовата медицина.
 2. Основни понятия.
 3. Фините тела.par3
 4. Делене на универсалната енергия – Тай Дзи и У Син.
 5. Енергийна анатомия на човека.
 • чакри
 • надиси
 • аура
 • събирателна точка
 • дантиени
 • меридиани
 • биологично активни точки
 1. Механизъм на захранване на човешкото тяло с жизнена енергия.
 2. Практическа система за активиране и баланс на жизнената енергия в човешкото тяло.
 3. Мисловни упражнения, медитативни и други техники.
 • за синхронизация
 • за бърза помощ
 • за обезболяване
 • за регулиране на кръвно налягане
 • за защита от външни въздействия
 • за детоксикация
 • за преодоляване на психосоматични проблеми

ЗАПИСВАНЕ ЗА КУРСА

Същност и предназначение:

Курсът е с практическа насоченост. Подходящ е за широка публика и за него не е необходимо специализирано образование или особени умения. Поради спецификата на материята се налага запознаване с някои основни термини и закономерности свързани с енергийните процеси в човека и природата. Въпреки сложността, информацията се поднася на лек и достъпен за всички език. Техниките са максимално опростени без това да намалява тяхната ефективност. Всички те са с положителен ефект, доказан с помощта на апаратурата и научните изследвания на центъра по квантова медицина, както и с дългогодишната му лечебна практика.

Предмет на изучаване и въздействие е енергийната анатомия и система от основните 36 биологично активни точки /БАТ/, заедно с някои мисловни упражнения. БАТ имат  три много важни функции:

1. Те са ретранслатори на жизнената енергия, осъществяват връзката между тялото и универсума, Селектират, улавят, разпределят и доставят специфичната за всеки меридиан енергия до всяка клетка, орган и система от органи.

 1. Следят за най-малките промени в Природата – температура, влажност, движение на въздуха, налягане и адаптират спрямо тях функциите на всички вътрешни органи. Точките са биокомпютъра, управляващ всички жизнени процеси, извън нашето съзнание.
 2. От една страна, осигуряват постоянния енергиен баланс – хомеостаза на организма, а от друга при необходимост пренасочват като добавят или отнемат от енергията където и колкото е нужно за решаване на определени задачи или възникнали проблеми.

В изучаваните в курса 36 точки влизат и така наречените 13 Дао точки – Сун Съмяо. Те са предназначени за стимулиране на духовността, променят настроението и характера, укрепват духа и волята, подпомагат за духовното израстване.

Цели и задачи:

Целта на курса е слушателите да получат базова теоретична и практическа подготовка:

– познания за основните енергийни процеси в човешкия организъм;

– умения за усвояване и задържане в максимална степен на жизнената енергия;

– използването и за профилактика на здравето и решаване на широк спектър от житейски и здравословни проблеми.

С добитите знания и умения, курсистите могат да помагат за лечението както на себе си, така и на свои близки. Продължителното използване на техниките създават условия за предотвратяване и решаване на широка гама здравословни проблеми, както и създаване на адаптивност и устойчивост на тялото към бързата промяна на агресивната външна среда.

Продължителността на курса е 8 учебни часа, провеждани в удобен за курсистите ден. Тематиката може да се види от приложената програмата на курса.


Дима-Тодорова- Д-р Димитрина Тодорова – завършила е медицина във ВМИ Плевен. Работила е отначало като педиатър, а по-късно като анестезиолог в градовете Плевен и Шумен. От 2002 до 2015

година е медицински управител на „Център по квантова медицина“ в София. От 2005 година към Центъра е създаден информационно – просветен клуб  „Изгрев“, в който е изнасяла лекции, беседи и семинари в областта на профилактиката на здравето и лечението със средствата на алтернативната медицина. Има редица публикации в печатни издания, множество изяви в здравни и популярни радио и телевизионни предавания от регионален и национален характер. Тя и сега провежда беседи и курсове в областта на природосъобразния начин на живот: здравна профилактика, правилно хранене, детоксикация, фитотерапия, цветотерапия и други.

 

Тошко-Тодоров_Инж. Тошко Тодоров – завършил е полувисше и висше образование във ВЖИ „Тодор Каблешков“ в София и ВИИ “Карл Маркс“ в София. Работил е в железопътния транспорт като локомотивен машинист и кондуктор. На 28 годишна възраст му е установена диагноза „мултиплена склероза“. На 32 години е инвалид 95%. С помощта на алтернативната медицина, след 5 години се възстановява напълно. В този период изучава и практикува: гладолечение по Брег, Метод Силва, Универсална енергия, Рейки, Чи Гун, Паневритмия и други. През 2001 година завършва задочно „биоенергетика „ в Института „Медика алтернатива“ в Шри Ланка – Коломбо. От 2002 г. до сега работи заедно с д-р Тодорова в областта на лечението и здравната просвета с алтернативни методи и средства. Има множество изяви в здравни и популярни радио и телевизионни предавания от регионален и национален характер. Автор е на книгите „Живата вода“, „неТрадиционната медицина“, „Смъртоносният вирус“, както и на редица статии в здравни и популярни вестници и списания. Провежда курсове и беседи по биоенергетика, акупресура, лечебно хранене, медитации и други.


ЦЕНТЪР ЗА КВАНТОВА МЕДИЦИНА

 КЛУБ ЗА ИНФОРМАЦИЯ И ПРОСВЕТА  „ИЗГРЕВ“

 тел. 0888 052 125   argoloc@abv.bg

           Центърът по квантова медицина „Орланкор“ беше създаден през пролетта на 2002 г. в София. Основната му дейност бе диагностика и лечение с методите на източната лечебна наука и практика, но развиваше и  научно- изследователска дейност. През 2005 г. към центъра се създаде и клуб „Изгрев“ с чайна и био-бар, който функционираше  основно като учебно-информационно ядро. През пролетта на 2015 г. лечебната дейност на центъра бе закрита.

Научно-изследователската дейност се извършва с електронна апаратура и е  насочена към изследване въздействието върху здравето и работоспособността на човека на:

 • медитативни и мисловни практики,
 • физически упражнения, йогийски практики, паневритмия, чигун, бойни изкуства и танци,
 • лекарства, храни, ядки, семена, билки и биодобавки,
 • кристали, пирамиди, амулети, символи и различни предмети.

Информационната и просветна дейност е насочена към духовно развитие, самоусъвършенстване и просперитет. Осъществява се чрез електронен обмен, беседи, курсове и семинари.

Към настоящия момент, са разработени и се провеждат образователни семинари по следните теми:

 • Самолечение чрез масаж на основните биологично активни точки;
 • Възстановяване на зрението;
 • Токсимия и методи за детоксикация на организма;
 • Лечебно хранене;
 • Възстановяване на теглото.

Допълнителна информация за дейността на центъра и неговите създатели можете да получите от следното интервю: http://vbox7.com/play:8f08a5505b

ЗАПИСВАНЕ ЗА КУРСА