Архив на събитията

Grid5 C22533cb388aa12d5e23d32e8dd50c55

06.07 – Семинар “Себеинтегриране чрез дишане и звук”

Практически семинар

СЕБЕИНТЕГРИРАНЕ ЧРЕЗ ДИШАНЕ И ЗВУК

д-р Маргарита Вътова, лекар и психолог

06.07. 2014 (неделя)
10.00 – 16.30 ч.

място: Пловдив, Ананда йога студио

Максимален брой участници: 12

В програмата : сутрешна и следобедна дихателна сесия, медитативни практики,
гласово тониране и напеви

 За записване:

0877 629115, 0877 937542,  info@anandaproject.net

Маргарита Вътова 0888 405 386 и 0878 405 386

Участие след предварително записване.

Необходимо е спортно облекло,тениска за преобличане, 1,5-2 литра вода и достатъчен ентусиазъм.

 

Трансформативно дишане: Създател на метода е д-р Джудит Кравиц. Тя е посветила почти три десетилетия в разпространяването на опита и знанията си за тази невероятно дълбока и разтърсваща, и в същото време простичка, достъпна и безопасна дихателна техника. Десетки хиляди са хората преминали през индивидуални, групови сесии и тренинги по Трансформативно дишане през тези три десетилетия, които благодарение на нея и на създадения от нея метод, преминават през процес на себеизцеление и трансформация и променят радикално живота си в положителна посока. Това е техника от ново поколение, която доразвива, усъвършенства и отива отвъд техниките от по-старо поколение, като  Ребъртинг на Ленард Ор и Холотропното дишане на д-р. Станислав Гроф.  Д-р Кравитц променя и усъвършенства тези по-стари техники и интегрира в тях допълнителни елементи, като анализ на дишането, картография на емоционалната реперезентация в тялото, телесно-ориентирани техники за интеграция, тонинг, лечението чрез звук, различни принципи от нейните докторски студии по метафизика, както и набор от практики за духовен напредък. Правейки всички тези промени, и добавяйки допълнителните елементи, тя ката-лизира себеизцелителния процес, прави го по – ефективен, по – мощен и траен като резултати и в същото време, напълно безопасен.

Дишането е лесен и бърз начин да ускорим еволюционните процеси в личен и глобален мащаб. Процесът трайно променя нискочестотните вибрационни модели в електромагнитното поле на човека и като резултат води до позитивни промени в енергиен, емоционален и житейски план. Дишането е мощен себеизцелителен процес, водещ до интеграция на потиснатите в подсъзнанието емоции, спомени и части от нашата интегрална същност. Помага ни да преобразуваме съпротивите към промяна в ентусиазъм. Това е изкуството на повторното свързване на духовната ни същност с физическото тяло и възстановяване естествено присъщото единство между дух, съзнание и тяло.

Дишането е мощен инструмент по пътя в превръщането ни в осъзнати човешки същества, както и техника за трайна релаксация, която води до интегрирането в живота ни естествено заложената у всеки от нас радост от това да бъдем живи. Когато се справим с вътрешните си проблеми и подсъзнателни конфликти, ние освобождаваме енергията ангажирана в тях и това ни дава възможност да живеем пълноценно, да преминем отвъд ограниченията и да изпитаме истинско щастие.

Ако хората можеха да разберат силата на дишането,те биха направили съзнателно усилие да променят дихателните си модели и навици. Ако достатъчно голяма част от земните жители можеха да променят моделите си на дишане, това би довело до значително по-малко болести, до повече щастие, благоденствие и просперитет на планетата Земя. В дишането е ключът към владеенето на енергийните сили на Вселената и на силата на проявлението в петото измерение.

Когато вдъхнем дълбоко духът на силата и любовта, не можем повече да останем свързани със страха и омразата. Това е невъзможно, когато практиката на дишане бъде овладяна по начина, по който е изначално заложено. Никой не може да овладее уроците на петото измерение, в състояние на страх и стрес. Честотата на това измерение поддържа любовта и светлината на творението. Ако душата, която е свързана със страха и по-ниските вибрации жадува да намери начина, по който да освободи себе си от ограниченията, първата стъпка, която трябва да бъде направена е да се промени модела на дишане

Звуковите напеви отварят сърдечния център-развиват състрадание и любяща доброта, водят до цялостност на всички нива на нашата същност,лекуват това което пречи на сливането и, възстановява връзката ни със свещеното.

Чрез практиката още:

  • Възраждаме природния си глас

  • Подобряваме физическото и психическото си здраве-звуковите вибрации въздействат на вътрешните органи,нервната система,жлезите с вътрешна секреция, главния мозък

  • Трансформираме напрежението и стреса във вътрешен покой

  • Създаваме увереност в себе си

  • Подобряваме артикулацията и общуването

  • Хармонизираме дишането

  • Създаваме вътрешна сила,която преодолява ленността, равнодушието, стереотипите в мисленето

 • Поражда условия за личностно израстване