Архив на събитията

Lotus1

13.04 – Динамична йога танц медитация

БОГИНЯТА В МЕН

ДИНАМИЧНА ЙОГА ТАНЦ МЕДИТАЦИЯ

ПРАКТИКА ЗА ЖЕНСКАТА ЕНЕРГИЯ

Там, където ЙОГА и ТАНТРА традициите си стискат ръцете…

*****
13.04.2019, събота
16:30 – 19:00 ч.


с Мария Стоилова

място: АНАНДА ЙОГА СТУДИО
Пловдив, ул. Леонардо Да Винчи 16

цена: 20 лв.

NB: Настоящата практика е създадена изцяло за женското тяло!!!

*****


С предварително записване: videva.maria@gmail.com, 0877 937542 или попълнете заявката

Местата са ограничени!!!

*****

Любовта към танца и необходимостта от изразяване на емоции посредством движение е древна сакрална практика, позната на нашите предци по цялото земно кълбо. От едноклетъчните до сложните структури на многоклетъчните – всичко се движи и танцува по свой уникален начин. Енергията танцува, квантите танцуват. Вселената вдишва и извишва живота в танц. Нищо не е статично, всичко в космоса е в процес на движение и промяна. Ние, хората, Homo Ludens („играещите“), също имаме този уникален дар, който може да инвокираме, да подхранваме и развиваме, за да ни помага и лекува.

Динамична танц медитация е групова практика – приключение за търсенето и намирането, самовъпросирането и самоосъзнаването… С нея празнуваме пулса на живота в потока на свободния танц. Себеизследваме се посредством пространството, телесните и емоционалните движения, звуците, ритъма и тишината. Преживяваме катарзис в няколко етапа. Водещият направлява процеса, но случващото се е изключително индивидуално. Никой не може да изтанцува нашия танц, да изрази нас самите, освен самите ние… и затова призоваваме силата си… Посредством телесната пластика и въздействието от музиката се изкарват физически, емоционални и умствени блокажи и проблеми. Практиката завършва в тишината и съзерцанието на вътрешното случване в полето на медитацията.

Динамична Танц Медитация е вдъхновена от медитативните йога и тантра практики в движение на Ошо и Шива Рей и танцтерапията на Габриел Рот.

*****
Необходими са удобни леки спортни дрехи. Ще играем боси.

Бъдете поне 15 мин по-рано в залата.

Заниманието е подходящо само за възрастни!!!