Архив на събитията

WW Facebook Baner2

10-13. 04 Семинар Тъкачи на мъдрост

Семинар на отвореното пространство 

с гост от Унгария – Агота Ева Ружа

Едно различно преживяване на празника Великден

Как да „изтъчем“ сърцата и умовете си в килим от действия, провокирани от емпатия и любов

Ще оставим нишките на ума, духа и душата да изтъкат сами споделено преживяване, в което разгръщаме заедно значението на Дълбинния Диалог (Deep Dialogue), Системното мислене и разбирането ни за живите системи, вплитайки традицията с нишките на съвременната психология. Ще се потопим в преживяване и изтъкаване на собствената и колективната ни приказка и създаването на терапевтично “НИЕ” пространство.
Пътеките, по които ще вървим са системните подходи в колективната интелигентност, групова работа и медитации, ще разгледаме глобалните и локални тенденции в метафизичната практика, духовната визия за образа на човека, нивата и състоянията на съзнанието, семейните констелации и Паневритмията като връзка с природата. Ще се насладим на силата на играта да отключва потенциала ни за творчество!

Каним ви заедно да изтъчем едно споделено и осъзнато преживяване!


„Тъкачите на мъдрост“ сме всички ние, които идвайки решаваме да се потопим напълно в дълбок процес на осъзнаване и присъствие. Нашите тъкачи са Агота Ева Ружа (Agota Eva Ruzsa), Светла Балтова, Живко Стоилов и Янина Танева

КОГА

10-ти, (20:00 ч.) – 13-ти, (15:00 ч.), април, 2015

Тъкачите на мъдрост са хора, посветени на това да повишат способността на всички ни да сме осъзнати и присътващи в настоящия момент и процес, катосъздават пространство, в което заедно „тъчем“ нишките на локална и глобална колективна мъдрост в един нов „килим“ на колективното осъзнаване. Това не е някой, който идва да ни учи на нещо или да чете лекции, а просто улеснител на процеса, в който ние самите хармонизираме сърцата и умовете си и се учим да  усещаме, виждаме, уважаваме и изпозлваме древни местни традиции, отразени в универсални принципи, наука и съвременни разбирания.


Тъкачите на този семинар

Agota Ruzsa 33          svetlaSV 33          Zhivko1 33          Янина Танева2 33

Агота Ева Ружа, фасилитатор, обучител и „тъкач на мъдрост“. Агота е специализирала в развитието на капацитет за фасилитиране на системни и трансформативни диалози, за повишаване на колективната интелигентност, медитация на осъзнаването, генеративен и стратегически диалог за изграждане на общности чрез оставянето на колективната интелигентност да се появи от самия процес. Специализирала е и при Петер Сенге в теория и практика на Развиващите се организации. Изучавала и практикуваща фасилитиране на системни процеси с големи групи с майсторите в сферата като B. Alban, Barbara B. Bunker, J. Brown, T. P. Moeller и други, с които и практикува съвместно консултиране и осъзнато присъствие, вдъхновено от J. Heron, а духовната персепктива при нея е вдъхновена от W. Charon, M. Szepes, the Emissary network и най-вече от G. R. Wright, Jon Kabat-Zinn, констелации от P. Orban и W. Nelles, системна осъзнатост от Peter Senge, екипна синтегралност от J. Truss и A. Pearson, „Присъственост“ – от O. Scharmer, запазвайки духа на майка си, те всички са допринесли за нейната практика във фасилитирането за присъствие на душата и „лекуване на социума“.

Д-р Светла Балтова има дългогодишна практика като кардиолог и ревматолог, в последните две десетилетия използва в практиката си медицинска астрология и астропсихология, Цветолечение по метода на Д-р Бах и холистично лечение основаващо се на Учението на П. Дънов. Тя работи в областта на паневритмията като е изнася множество курсове, семинари и лекции в България и по света. Автор е на книгите „Астрология и астропсихология” и „Планетите и ритъмът на човешкия живот”, съставител на няколко тематични книги с текстове от Учителя П. Дънов, включително книга за здравето „Здраве, Сила и Живот.” Преподава астрология и лечение с цветните есенции на д-р Бах в холистична школа „Хомеохелп”.

 Живко Стоилов преподава Йога и Веданта – практика и теория, изучава и практикува Интегрална психология (Life coaching), преподава Паневритмия. Черпи вдъхновение от мъдростта на Веданта философията, Учението на П. Дънов, и в по-ново време от Интегралната философия на Кен Уилбър, съчетаваща в себе си минало, настояще и бъдеще, Изтока и Запада, индивида и обществото… Ангажира се с провеждането на семинари и обучения, свързани с личностно и духовно израстване, касаещи както индивида, така и обществото. Основател на сдружение “ВидяПроект”, което канализира и подпомага усилията на група приятели, посветени на индивидуалната и социална промяна.

Янина Танева – Вярата в силата на “проблемната” среда да е инкубатор на уникални социални иновации е въздуха, който дишам и водата,в която плувам. Вероятно съм пристрастена към крайната теза, че от отприщването на креативния потенциал зависи хода на човешката ни еволюция. И май сега именно е времето да преформулираме думата “развитие” и да я ориентираме към човешкото щастие. Работя “катализатор” и “подхранител” на малки идеи и мечтаещи хора с необикновен потенциал за социална промяна. Стратегически комуникатор по професия, любител на споделени визии, лектор, обучител, блогър и пътешественик. Съосновател на Фабрика за идеи,както и други подобни и налудничави като Магазин за време и Changemakers Academy. В джоба ми винаги има …червен клоунски нос.

Мястото на случването

Hotel-Finlandia

СпаХотел “ФИНЛАНДИЯ”

ПАМПОРОВО, Родопите

Начало 20:00 ч. на 10-ти април!

За допълнитена информация:

Живко Стоилов: 0877 629115
Светла Балтова: 0884 159986

Цена и екстри

Цена за три дена, включваща три нощувки, вегетарианска храна, безплатен басейн, фитнес и паркинг: 149 лв. 

В цената са включени и всички занимания. Дарения за организацията и водещите са добре дошли 🙂

Отстъпки на спа услугите на хотела за този семинар: Джакузи – 3.00 лв.; Сауна – 5.00 лв.; Парна баня – 5.00 лв. Масаж –  25.00 лв. (частичен) и 40.00 лв. за цял масаж.

РЕГИСТРАЦИЯ

програмата за семинара

www.wisdomweavers.com

www.ideasfactorybg.org