Архив на събитията

Unlock Mind Reverse

04.04.2015 Лекция “Психо-биологични програми на заболяванията”

психо-биология2Лекция “Психо-биологични програми на заболяванията”

Въведение в науката за дълбоките причини на заболяванията.
НА 04 април от 15:00-17:00 часа
Йога студио “Мудита” – ул. “Тодор Бурмов 14
Водещ: Живко Стоилов

Целта на това кратко семинарно занимание е да открием отговорите на въпроса „Какво ни казват нашите болести, нашите рани, нашите липси, нашето поведение?”

Възможно ли е заболяването да представлява идеалното решение на ума, за да се справи със сериозен проблем или оцеляване?
Всичко онова, което е неосъзнато, се връща под формата на съдба. К. Юнг

Лекцията се основава на “Тотална Биология – психотерапевтичен метод на базата на Новата Медицина на д-р Хамър”

През последните 25 и повече години някои новаторски настроени медици от Европа проведоха широка научно-изследователска дейност и достигнаха до знание и практически резултати които излекуваха хиляди болни от рак и различни „неизлечими” болести.

Измежду тези изследователи се откроява работата на френския лекар, д-р Клод Саба. Черпейки опит от 35 годишната си практика в няколко медицински специалности, психиатрия, психология и НЛП, както и от собствените си изследвания, систематични анализи, научна работа и публикации, Клод Саба създава концепцията за Тоталната Биология на всички Живи Същества. Централна идея в тази система е разбирането, че болестта е програма за оцеляване ръководена от мозъка за да намали недопустимия стрес и запази индивида жив и функциониращ колкото се може по-дълго.

Д-р Саба синтезира работата на много учени, медици и психолози и развива своя собствена уникална система. По-специално той изучава работата на немския психиатър, невролог и онколог Рике Герд Хамер. След смъртта на сина си, д-р Хамър развива рак. В процеса на изследване на своя рак, както и на 10 000 други случая, той установява, че специфичен емоционален конфликт или стрес засяга определена мозъчна зона, а оттам следва и специфична болест или телесна дисфункция. Понастоящем, след 30 000 случая, твърденията на доктор Хамър показват 100% валидност. Ако имаме дадена болест, зад нея винаги стои асоцииран емоционален конфликт и афектирана зона в мозъка. Доктор Хамър нарича системата си Нова Медицина поради огромното и значение в бъдещото развитие на лечителската наука. Д-р Хамър е номиниран за Нобелова Награда по медицина през 2005г.
Като допълнение д-р Саба осветява най-дълбоките корени на болестното програмиране не само по време на детството, но и по време на зачеването, бременността, раждането и първата година след това, както и на въздействието на трите предходни генерации и въздействието на фамилната памет върху появяването на болестта (тоест психичните причини за генните заложби). Д-р Саба е разработил многобройни методи, чрез които пациентът може да достигне до лежащият в подсъзнанието му капсулиран емоционален конфликт, да го осъзнае и асимилира.