Семинар “В света на Интегралното…”

ИНТЕГРАЛЕН СЕМИНАР

на 24 април, четвъртък

с Бенце Ганти,

основател и председател на “Интегрална Академия” в Будапеща,

със съдействието на “Институт за Интегрално Развитие” в София

В програмата:

Медитация, Интегрална психология и практика

 

9:00 – 11:00 ч. – Медитация: 30 мин. въвеждащ разговор; 75 мин. медитация /саматха и випасана/ ; 15 мин. дискусия и обсъждане на практиката.

Чай-кафе пауза 30 мин.

11:30-13:00 ч.  Въвеждане в Интегралната теория: поглед върху интегралната психология част I

13:00 – 14:30 ч. Обяд

14:30 – 18:00 ч. Въвеждане в Интегралната теория – поглед върху интегралната психология част II (60 мин.) + „Integral Flow“ – Терапевтична групова практика – преживяване на споделеното „Ние“-пространство (2:30 ч.)

Цена на семинара: 50 лв.

/с възможност за посещение само на половината от семинара,

съответно на половин цена от 25 лв./

Срок за записване със заплащане:

17-ти април

Място: Ананда Студио, “Леонардо да Винчи” 16

/запазваме правото си на промяна на мястото и програмата!/

Кратко представяне:

gbence2“Бенце Ганти е клиничен психолог и интегрално ориентиран психотерапевт. Той завършва магистърската си степен по психология в Будапеща и защитава магистърската си теза върху Интегралната теория на Кен Уилбър, като това е единствената академична разработка върху интегралната психология по това време в Унгария.  Бенце Ганти е основател и председател на „Интегрална Академия”. Неговата любов към интегралната теория започва когато прочита книгата на Кен Уилбър „Кратка история на всичко”. По това време той вече практикува йога, медитация и трансперсонална психология. Желанието му било да интегрира всички тези системи, тъй като осъзнавал, че всяка система има своя важен принос, но сама по себе си е непълна. Когато попада на книгата на Уилбър той се вдъхновявя, тъй като осъзнава, че някой вече е свършил цялата тази работа по интегрирането на всички системи в една подредена философска система. По това време Уилбър и интегралният модел не са познати в Унгария, не е имало преведени книги и дори психологическата общност не била чувала за това. Бенце Ганти почувствал силен импулс да разпространи интегралният модел в Унгария, както за професионалистите, така и за широката публика и за хората тръгнали по пътя на духовна и личностна трансформация, тъй като усещал, че интегралният модел е следващият еволюционен скок в науката и в духовността. След доста свършена работа, той успял да постигне тази си мечта. Резултатът на продължителната работа по този проект довел до създаването на „Интегрална Академия”, в която започва систематичното обучение на хора в принципите на интегралната философия, интегралната психология и дори отвъд това – в принципите на интегралният живот.

Бенце Ганти имал щастието през 2003 година да се запознае лично с Кен Уилбър и понастоящем прекарва половината от времето си в САЩ. Той изградил сътрудничеството между Интегралната Академия, която създава и Integral Institute създаден от Кен Уилбър, като в партньорство и с напътствията и одобрението на Кен Уилбър, създава първата в Европа програма за обучение на Интегрални консултатнти/коучъри. Освен това Интегралната Академия е и първата в Европа акредитирана от Унгарското министерство на образованието интегрална образователна институция за следдипломна квалификация. Междувременно Бенце Ганти става  и част от преподавателският екип на магистърската програма по интегрална теория в JFK University в Сан Франциско. Той е и един от главните презентатори на международната конференцията за Интегрална Теория, проведена през 2010 година в Калифорния.”integral_coaching2

По настоящем Бенце Ганте, съвместно с “Институт за Интегрално Развитие”, провежда програма за интегрални консултанти в София.

*

*

*“Източник – “Интститут за Интегрално Развитие