Житен ритрийт 2016

ЖИТЕН РИТРИЙТ 2016

24 февруари-4 март


arl63_2

ОЗДРАВИТЕЛЕН РИТРИЙТ

ПО МЕТОДИТЕ НА УЧИТЕЛЯ П. ДЪНОВ

ЖИТНИЯТ РЕЖИМ, приложен в подходяща обстановка
и в съчетание с други методи, дадени от Учителя,
въздейства за цялостно лечение и пречистване –
емоционално, ментално, духовно.

ИДЕЯТА

U_port_paint06

     Идеята ни е да направим опит за цялостно прилагане на методите на Учителя П. Дънов за пречистване и трансформация на човека на всички нива – физическо, енергийно, емоционално, ментално, духовно. За целта сме подбрали подходящи лекции и практики, които да обхващат целия спектър на човешкото същество. Това включва самия специален режим на хранене, чиста и екологична обстановка, разходки сред природата, ползване на минералните води в района, планинския въздух и слънчевите лъчи; дихателни и гимнастически практики, беседи, групова работа, занимания с музика и пеене, подбрани за съответните цели; медитация и молитва; споделяне на общ труд, време за споделяне на лични практики и знания от страна на участниците, време за самоорганизация.
     За осъществяване на идеята се спряхме на еко селище „Азарея” в Троянски балкан, отговарящо в голяма степен на нашите изисквания: екологично и енергийно чисто място, сравнително лесно достъпно, но в същото време достатъчно откъснато от градското ежедневие.
      Не на последно място е важно участниците да са готови да изкарат режима, така както е даден от Учителя Дънов и евентуално да се направят наблюдения и медицински изследвания.

Начинанието е изцяло на доброволни начала и с некомерсиална цел. Единственото, което заплащат участниците е наема на селището, който е на преференциална за ритрийта цена.

ПРАКТИКИТЕ

Житен режим 10 дни в лечебницата на природата_3-1

КЪДЕ И КАК

Житен режим 10 дни в лечебницата на природата_3-2

    ЕКО СЕЛИЩЕ “АЗАРЕЯ” в сърцето на Троянския балкан в с. Горно Трапе. То е разположено на 6 км от гр. Троян, в близост до с. Чифлика и с. Шипково, места с лечебни минерални извори. Селището се състои от 6 броя кръгли дървени къщи с форма на конусна пирамида, разположени в кръг. Всички къщи са ориентирани на юг и гледат към красивото планинско било. Къщите са на две нива с РЗП 60 кв.м. и са изпълнени изцяло от дървена конструкция. Една къща разполага с 3 до 4 места, които се разполагат на 2 етажа.
    Всяка къщичка си има собствен облик, атмосфера и име: “Светлина”, “Хармония”, “Красота”, “Доверие”, “Любов” и “Мир”.
    Селището разполага със шатра (“Истина”), където се извършват груповите практики, лекциите, храненето.

azareya

Важна подробност относно настаняването: къщичките са на две нива, като на всяко ниво има по едно легло, тип спалня, т.е. на всеки етаж участниците споделят общо легло. Изключение правят само тези къщи, които ще бъдат с 3-ма човека. В тях на първото ниво ще спи един човек на диван, който се разгъва до тип спалня.

ЕКСТРИ

Житен режим 10 дни в лечебницата на природата_3-3

• Използване на минералните води на с. Чифлик, което се намира на 6 км. от еко селище Азарея. Има възможност за ползване на вътрешни и външни басейни. (Цените за басейните се заплащат от участниците).
• Медицинско наблюдение на състоянието на участниците в ритрийта.

ЦЕНИ и ЗАПЛАЩАНЕ

• 200 лв. при настаняване на 4 човека в къщичка.
• 270 лв. при настаняване на 3 човека в къщичка.

Цената е крайна и включва наема на къщите.
Всичко останало ще бъде осигурено от организаторите – качествена и подбрана храна за житния режим.
КАПАРО: до 4 януари се внася 50% от сумата. До 11 февруари се внася цялата сума.
При отказ преди ритрийта се възстановява 50% от внесената сума.
• Записването става след превеждане на съответната сума!

 

ИЗВЪНРЕДНИ ОФЕРТИ

Предвид на затрудненията, които повечето хора могат да имат, отделяйки 10 дена за пълно оттегляне от обичаен ритъм на живот, предлагаме оферта от 5 дена – съответно първите 5 или вторите 5 дена от Житния режим. Цената за 5 дена е 135 лв.
Тази оферта ще важи, само в случай че има свободни места. С предимство са желаещите за участие в целия ритрийт!

Също е възможен вариант за продължаване на престоя с още 2 дена (5-6 март) за тези, които желаят това. (Указва се във формата за регистрация).

РЕГИСТРАЦИЯ и ЗАПИСВАНЕ

За да участвате в ритрийта е необходимо да попълните форма, към която ще ви отведе линка за РЕГИСТРАЦИЯ по-долу. След получаване на вашата заявка ще ви се обадим по телефона за кратко интервю и след това евентуално може да пристъпите към превеждане на парични суми.

МЕСТАТА СА ОГРАНИЧЕНИ!

РЕГИСТРАЦИЯ

Изтегли PDF на офертата

КАК СЕ СТИГА ДО ЕКО СЕЛИЩЕ “АЗАРЕЯ”

КОНТАКТИ и ВЪПРОСИ

телефон: 0877 629115, 0877 937542 | мейл: info@anandaproject. net | сайт: www.anandaproject.net