Архив на събитията

Арт-сесии “Моделиране на себе си”

„МОДЕЛИРАНЕ НА СЕБЕ СИ“

ЦИКЪЛ ОТ 7 АРТ-СЕСИИ ЗА ПОСТИГАНЕ НА ВЪТРЕШЕН БАЛАНС,

СЕБЕПОЗНАНИЕ И РАЗКРИВАНЕ НА ВЪТРЕШНИЯ ПОТЕНЦИАЛ ЧРЕЗ РАБОТА С ГЛИНА, БОИ И ДРУГИ МАТЕРИАЛИ

15 ЯНУАРИ – 8 АПРИЛ 2012 г.

 СЛЕДВАЩА АРТ СЕСИЯ – 8 април

Среща с Висшия Аз

ВОДЕЩ: Снежанка М. Стоянова

Завършва Художествената гимназия “Цанко Лавренов”, Пловдив през 1988 и специалност “Скулптура” в Националната художествена академия, София, през 1994 в класа на проф. Димитър Бойков. Специализира “Оперна и балетна сценография” в Националната художествена академия, София при проф. Мария Трендафилова и проф. Красимир Вълканов (1998 – 2001). От 1997 членува в Съюза на българските художници, секция “Скулптура”. Работи в областта на скулптурата, инсталацията, живописта, калиграфията, илюстрацията и дизайна на книгата. Живее и работи в София.

ПРЕДСТАВЯНЕ                                                                                                                           Галерия

Арт-сесиите „Моделиране на себе си” си поставят две основни задачи: терапевтична – освобождаване на определени психически и енергийни блокажи чрез работа с глина, бои, моливи и други, и въвличането в индивидуален творчески процес; самоопознавателна – получаване на специфична невербална обратна връзка за нас самите, чрез моделиране и рисуване.
Спонтанното рисуване позволява на човек да изразява проблеми, чувства, страхове, желания, безпокойства по един незастрашаващ начин. Творческата работа дава възможност за общуване както със символи, така и вербално. Образите служат като средства, които улесняват комуникацията, израстването и прозренията.
Работата с бои е една възможност човек да се движи по-свободно и да поема рискове с цветове и дизайн. Поемането на творчески рискове може да е първата стъпка към отваряне в други сфери от живота.
Работата с глина разкрива на човек други възможности да изразява себе си свободно (може да удря, да стиска, да се изцапа с глината, да я обработва, изразявайки своите чувства и емоции, да стане господар на глината, контролирайки я).
Медиумът на глината е избран поради съдържанието на земя и вода в нея. В своя земен аспект, глината представлява част от планетата, съдържаща паметта за сътворението й. В своя воден аспект, глината представлява пластичност, която позволява да се създава нещо ново.
Освен това, моделирането с глина дава възможност да се виждат нещата триизмерно, което разширява начина, по който човек гледа на живота – дадена ситуация може да се види от различни гледни точки. Тази дейност фокусира върху абстрактното мислене, чрез което човек може да изследва задачите на живота си от различна перспектива.
Това е начин човек да оформя, да конструира, да обработва себе си – поведения, отношения, своите образи и своята среда, да получава прозрения и да развива нови методи за разрешаване на своите задачи.

 
ПРОГРАМА
 ДАТА                       ЧАС                        ТЕМИ
15.01 /неделя/  14.00-17.00     Среща с Мъжа и Жената в себе си
29.01 /неделя/ 14.00-17.00     Среща с Детето в себе си
12.02 /неделя/ 14.00-17.00     Среща с Анимата /Анимуса
26.02 /неделя/ 14.00-17.00     Среща със Себе си
11.03 /неделя/ 14.00-17.00     Среща с полярната личност
25.03 /неделя/ 14.00-17.00 ЬьСамоизненада
8.04 /неделя/
 14.00-17.00      Среща с Висшия Аз
Забележка: Запазваме правото си на промени в програмата!
 

***
 
 
 
МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ НА АРТ СЕСИИТЕ
Пловдив, ул. „Леонардо да Винчи” 16, АНАНДА ЙОГА студио.

 

КОНТАКТИ: Снежана – arioto@abv.bg, 0896656207;  АНАНДА ЙОГА студио – info@anandaproject.net, 0877629115, 0877937542.